Skip to main content

Antitrust advisering en naleving

Als de belangrijkste privé handhaver van wereldwijde mededingingsrecht, verleggen we niet alleen nieuwe juridische grenzen maar kennen we ook de wereldwijde antitrust risico's waar onze zakenlijke klanten mee te maken hebben beter dan welk traditioneel kantoor aan de kant van de verdediger ooit zou kunnen.

Ons team voor wereldwijde advisering en naleving bestaat uit voormalige interne advocaten voor grote bedrijven, de editors van een toonaangevende verhandeling over antitrust alsook een vormalige federale rechter – een groep welke op een unieke wijze bereid is om de implicaties van de zakelijke praktijk te begrijpen en te beoordelen en met klanten mee te werken aan het creëren van alternatieve benaderingen die mogelijke risico's elimineren of beperken.

Ons team heeft met veel van de grootste bedrijven ter wereld samengewerkt om antitrust- en nalevingsprogramma's te ontwikkelen en te implementeren die zijn aangepast aan hun producten, technologieën en de manieren waarop zij zaken doen. Klanten zijn onder andere fabrikanten en verkopers uit een brede waaier van verschillende industrieën – variërend van supermarkten tot computersoftware, van uitgeverijen en opgenomen muziek tot farmaceutische producten – evenals grote winkelketens, inkooporganisaties en handelsverenigingen.

Onze ervaring op het gebied van adviseren omvat het hele spectrum van kwesties met betrekking tot de schaal en distributie van goederen en diensten – waaronder horizontale en verticale prijsvastelling, prijsdiscriminatie, afbraakprijzen en ander gedrag door dominante bedrijven, koppelverkoop en bundeling, exclusieve deals, getrouwheidskortingen, vrijmaken van schapruimte, promotieprogramma's van het bedrijf, categoriemanagement en weigering tot samenwerking. Wij hebben ook klanten geholpen bij problemen als gevolg van contacten tussen concurrenten, zoals het op de juiste wijze structureren van gezamenlijke inkoop- en verkoopovereenkomsten en joint ventures in het algemeen, en het adviseren over de juiste methoden van onder andere benchmarking en het uitwisselen van informatie. Indien nodig hebben we ook aan pleidooien voor concurrentie meegedaan of zakelijke evaluaties verzocht van wetshandhavingsinstanties, vaak met het voordeel van lange en respectvolle relaties.