Skip to main content

Procesvoering voor commerciële en financiële diensten

Ons team heeft uitgebreide ervaring op het gebied van financiële rechtsgeschillen, variërend van zware “bank-tegen-bank” processen tot wettelijke (FAS/SFO) onderzoeken en procesvoering namens kleinere bedrijven en consumenten.

Brede ervaring

Van valse voorstelling van zaken bij financiële instituten tot verkeerd verkochte swaps, ons team van experts geeft verschillende soorten adviezen in algemene commerciële gedingen en financiële geschillen.  Hausfeld voert niet alleen processen, maar is ook actief bezig met wetgevers en lobbyt voor juridische hervormingen om het beste advies te kunnen geven en om al onze klanten te kunnen helpen.

Wereldwijde aanwezigheid

Er is een toename van overheidstoezicht op financiële dienstverlening op zowel landelijk als op EU-niveau in financiële dienstverlening welke van regelrecht invloed is op hoe wij onze zaken voeren. Recent genomen regelgevende beslissingen en onderzoekingen tegen belangrijke banken die een rol hebben gespeeld in enkele van de grootste financiële markten ter wereld blijven een belangrijke springplank voor ons werk. Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van groepsacties gerelateerd aan LIBOR, Foreign Exchange (FOREX) en Credit Default Swaps (CDS) die ondersteund worden door de indrukwekkende ervaring van ons Amerikaanse team.

Toegewijd team

Ons team voor de financiële dienstverlening is gespecialiseerd in het werken namens eisers die claims met een hoge waarde nastreven (gewoonlijk meer dan £10m) tegen grote banken zoals Lloyds, UBS of RBS. Wij werken ook voor kleine bedrijven waarvan veel het slachtoffer zijn geworden van illegale praktijken door financiële instituten rond de periode dat de financiële crisis begon en in de nasleep daarvan. Wij nemen een standpunt in naast de klanten die zichzelf in liquidatie vinden, en alle voordelen genieten van de machten en concessies die de statuten verlenen aan de bewindvoerders, terwijl wij niet terugdeinzen ervoor die bewindvoerders uit te dagen die niet handelen in het beste belang van onze klant.

Op dit moment zijn we betrokken bij een tiental acties bij het hooggerechtshof waaronder claims gerelateerd aan de LIBOR-fraude en het verkeerd verkopen van “hedging”-producten die het renterisico dekken. Tevens zijn we ook betrokken bij een aantal beschermingsacties voor aandeelhouders/investeerders volgens de Financial Services and Markets Act 2000, en hebben veel ervaring met het optreden namens grote groepen eisers.

Om de beste resultaten te behalen zijn we niet bang om een reeds lopende zaak over te nemen, waarin bijvoorbeeld eisers ontevreden zijn over hun huidige vertegenwoordiging en de procesdatum naderbij komt. In de zaak “Guardian Care Homes” b.v. werd Hausfeld slechts vier maanden voor de rechtszitting geïnstrueerd, maar won alsnog de zaak.

Innovatieve financieringsstructuur

Wij hebben altijd gebruik gemaakt van innovatieve structuren voor tarieven en opdrachten die voldoen aan de individuele behoeften van onze klant. Dankzij onze bestaande relaties met derden en verzekeraars die ons financieren, zijn we in staat om onze klanten te voorzien van adviezen met een laag risico en kunnen we de proceskosten binnen de perken houden.

Neem contact op met Anthony Maton en Lianne Craig voor meer informatie.