Skip to main content

Genevieve Anouck Labbé

Geneviève Labbe is adviseert de firma en is een actief lid van de Financial Service Group van de firma, zakelijke ontwikkeling en relaties met derden die ons sponsoren. Zij concentreert zich op institutionele klanten, de bescherming van multinationals en adviseert klanten met betrekking tot hun opties tot het vergoed krijgen van een goede compensatie voor schade ontstaan als gevolg van fraude met effecten en anticompetitief gedrag.

Voordat ze ging werken voor Hausfeld, werkte Genevieve de afgelopen zeven jaar in de financieringssector voor derden, waar ze de verantwoordelijkheid had voor het managen van casussen en het ontwikkelen van portfolio’s voor casussen van hoge waarde en zeer complexe processen in het VK, het Europese vasteland en de VS voor diverse gerechtshoven.   Tevens werd ze gevraagd om de Civil Justice Counsel te assisteren bij het ontwikkelen en implementeren van regels met betrekking tot het financieren van processen.

Genevieve begon haar carrière in Canada waar ze tien jaar lang als juriste heeft gewerkt bij een toonaangevend Canadees advocatenkantoor. Ze is gespecialiseerd in complexe onderhandelingen en het oplossen van geschillen tussen belangrijke beroepsorganisaties en de overheid.

Genevieve spreekt Frans en Spaans.

Praktijkgebieden

Competition Disputes

Gen is a pivotal member of Hausfeld’s competition disputes team and has worked on the following cases:

  • Trucks litigation: representing over 2,100 clients across Europe with a truck count of some 300,000.
  • In addition, she represents some of the best known multinationals and professional associations of France and the Netherlands
  • Several automotive cartels including the Capacitors and Bearings cartels.

Commercial Disputes

Gen’s commercial expertise includes:

  • FX Claim UK collective action in respect of FX spot trading cartels
  • responsible for managing the negotiation of our third party funding deals and developing portfolios for high value and commercial litigation in the UK and Europe.

Wat Anderen Zeggen

Financial Times Innovative Lawyers Awards

Hausfeld won the 'Innovation in legal expertise - Dispute resolution' award at the FT Innovative Lawyer Awards 2018 for our work on the Trucks cartel in the Netherlands. Hausfeld, in conjunction with Transport en Logistiek Nederland (TLN), the leading truck trade association in the Netherlands, approached TVM to fund a mass claim by truck owners against manufacturers after the announcement of European Commission cartel fines for price-fixing. Genevieve was part of the team working on this case.

Educatie

LL.B Law Laval University 1999, LL.M  Gezondheidswetgeving en beroepsnalatigheid 2002 (cum laude)

Beëdigingen

Quebec Bar 2002

Affiliaties en Lidmaatschappen

LLM cum laude

Publicaties

Auteur van Guide de déontologie appliqué aux avocats en entreprises, Maison du Barreau, Wilson & Lafleur, 2008

Gerelateerd nieuws & pers