Skip to main content

Hausfeld blijft groeien in Europa met opening in Parijs

Gerelateerde advocaten: Anthony Maton, Laurent Geelhand, Genevieve Anouck Labbé
Verwante oefengebieden: Mededingingsrecht en Kartelschade

Toonaangevend advocatenkantoor Hausfeld kondigt vandaag de opening van een vestiging in Parijs aan, haar vijfde in Europa, en de tiende wereldwijd.   Hausfelds Franse initiatieven worden geleid door partner Laurent Geelhand en hij wordt geassisteerd door adviseur Genevieve Labbe en door enkele Franse advocaten, waarvan een aantal werd toegelaten tot de orde van advocaten in Parijs.

Laurent kwam in 2014 bij de firma en was daarvoor 16 jaar lang General Counsel bij Michelin.  Bij Michelin was Laurent pionier op het gebied van privé handhaving, en veranderde hij de Europese juridische afdeling van het bedrijf in een winstcentrum door systematisch processen te voeren tegen leveranciers en sinds 2003 bijna 100 miljoen euro vergoed te krijgen van inbreuken op antikartelwetgeving. Sinds hij bij Hausfeld kwam en de Brusselse vestiging opende heeft het bedrijf een gestage groei gezien in haar Europese projecten.  De firma heeft nu een reeks van klanten uit de automobielsector, afvalinzameling, waterzuivering, winkels, logistiek en transport, waaronder BMW, Deutsche Bahn en de PSA Group.

Over de opening zei Laurent het volgende: “Het aantal klanten in Frankrijk is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. En daarom was het openen van een vestiging in Parijs een natuurlijke vervolgstap, zodat we aan de vraag konden voldoen.   De vestiging stelt ons in staat om een betere dienstverlening aan onze Franse en internationale klanten te verlenen en geeft ons een extra basis omdat onze aanwezigheid in Europa steeds verder toeneemt.

Wij zien steeds meer dat Europese klanten op een pro-actieve wijze privé handhaving gebruiken tegen kartels.  Als voormalig interne advocaat, maakte ik uit eerste hand mee hoe dit echte waarde aan bedrijven toevoegt, met minimaal risico.  Vaak gezien als een kostenpost voor bedrijven, stelt privé handhaving interne teams in staat om schade te verhelpen en vergoed te krijgen, tegen geen of minimale risico’s voor een bedrijf.

”Een van de redenen waarom ik bij Hausfeld ging werken was de ervaring die de firma had met het financieren van processen en alternatieve financieringen voor haar klanten.  Als een van de eerste firma’s die gebruikt maakte van financiering door derden voor bedrijven. Onze ervaring en reputatie in de markt met financierders en verzekeraars houdt in dat wij onze klanten unieke pakketten kunnen bieden.”

Beherende vennoot van Hausfeld in Londen, Anthony Maton voegt daaraan toe:”Sinds wij vestigingen in Brussel en Duitsland hebben geopend, hebben we veel succes gehad in Europa.  Onze vestiging in Londen heeft altijd internationale advocaten aangetrokken en wij hebben al veel Franssprekende verdieners die zowel in Parijs als Londen werken en Laurent assisteren.  Wij zien ernaar uit onze aanwezigheid in Frankrijk en Continentaal Europa te laten groeien en in het verkennen van onze onbeperkte kansen na de Brexit, en volgend op de implementatie van de EU-Schaderichtlijn van vorig jaar, waardoor individuen en bedrijven die schade hebben geleden als gevolg van antimededingingsgedrag makkelijker schade vergoed kunnen krijgen.”

De aankondiging volgt op de recente opening door Hausfeld van de tweede vestiging in Duitsland in Düsseldorf in juni 2017.

Gerelateerde advocaten